Műanyag ablak megbízható hazai forrásból

KORALL-ABLAK ALAPÍTVA 2006, Ablakcsere Budapesten és Pest megyében

Beltéri ajtó, beltéri ajtók

Beltéri ajtó

A beltéri ajtók több féle kivitelben készülnek. A különböző kivitelet sok esetben más megjelenést biztosítanak, de vannak olyan helyzetek is, ahol speciális beltéri ajtókra van szükség (magas páratartalalom, a két helyiség között nagy a hő különbség, vagy esetleg egy fogászat ahol röntgen ajtóra van szükség).

Kínálatunkban több mint 30 színből, mintázatból és minden típusból megtalálja az Ön számára legkedvezőbb beltéri ajtót.

 A beltéri ajtó kiválasztásakor hála a mai modern fejlesztéseknek, nem nagyon fogunk olyan helyzetbe kerülni, hogy kompromisszumot keljen kötnünk az elérhető beltéri ajtó választék, és az általunk megálmodott beltéri ajtó külleme miatt.

Az egyszerűbb formák kedvelőinek a dekor beltéri ajtókat javasoljuk, míg azok akik szeretnek a színekkel és a formákkal játszani tervezéskor a CPL beltéri ajtó a legkedvezőb választás.

A beltéri ajtók különböző méretben és kivitelben vásárolhatóak meg. A legtöbbször vásárolt beltéri ajtó természetesen a nyíló beltéri ajtó, de sok esetben kérik tőlünk a fal előtt vagy falban eltolható beltéri ajtókat is.


A beltéri ajtó fontos szerepet játszik hétköznapjainkban így fontos, hogy olyan ajtót vásároljunk amivel hasonulni tud ízlésünk. A beltéri ajtót úgy kezeljük mint a lakás vagy ház bútorait.

Beltéri ajtó típusok

A beltéri ajtóknak számos típusa létezik. Eze közül most a két legkeresettebb modelt emeljük ki itt az oldalon. Azok akik speciális vagy adott esetben pontos típust keresnek, javasoljuk nézzenek szét beltéri ajtó weboldalunkon is, ahol szinte az elérhető összes beltéri ajtó típust megtalálják majd.

A két legkedveltebb és legkeresettebb beltéri ajtó rendszerek a következőek:


 • Dekorfóliás beltéri ajtók (első sorban áruk miatt közkedvelt nagyon esztétikus kivitelezésű beltéri ajtók)dekor beltéri ajtóink 
 • CPL beltéri ajtók (a legkeresettebb beltéri ajtók, rengeteg szín és minta variáció egyedi megvalósítások és nagyon magas kopásállóság jellemzi) CPL beltéri ajtóink 

További beltéri ajtó típusok:

 • Furnéros beltéri ajtók ( a klasszikus megjelenésű beltéri ajtó. Valódi fa felhasználásával készül magas minőségű MDF bútorlap vázra felhelyezett 3mm vastag faburkolattal selyem fényű vagy pácolt kezeléssel)
 • Acél tokos beltéri ajtók ( az acéltokos beltéri ajtók ahogy a nevükben is szerepel magasminőségű beltéri ajtó lapokat takar amik tokszerkezete fémből készül, ezeket első sorban speciális esetekben alkalmazzuk)
 • Festett beltéri ajtók ( MDF válogatott bútorlapból készülő beltéri ajtó, a szín választék a teljes RAL skála szerint érhető el)
 • Műanyag beltéri ajtók ( a műanyag beltéri ajtók a műanyag nyílászáróknál alkalmazott több kamrás kivtelő horganyzott acél merevítéssel készülnek)
 • technikai beltéri ajtók ( nedvestéri beltéri ajtó, hangszigetelő ajtó, sugárvédelmi vagy más néven röntgen ajtók, tűzgátló beltéri ajtók)

Mire figyeljünk beltéri ajtó vásárláskor

A beltéri ajtó vásárlásakor az alábbiak szemelőtt tartása nagyon fontos, hogy elégedettek legyünk évek múltával is döntésünkkel. Ugyan csak az a legnagyobb iagzság a beltéri ajtó vásárlásakor amit a műanyag ablak esetében is sokszor elmondunk. 

Beltéri ajtót nem egy évre veszünk, így nem csak a szín és a forma fontos, hanem a környezet is ahova az ajtót beépítjük.

A legtöbbször előforduló hiba a nem megfelelő típus megválasztása.  Egy rosszul megválasztott beltéri ajtó rövid időn belül rendellenes működést fog produkálni, hiába a korszerű gyártás technológia és a gondosan válogatott alapanyag használat, ha nem vesszük figyelembe a különböző környezeti behatásokat.

Fontos, hogy mindig tartsuk szem előtt a helyiség pára tartalmát, a felhasználáskor milyen fizikai behatások érhetik az ajtót ( kis gyerek, kis állat van a családban), de a páratartalom mellett az is fontos hogy a két helyiség között mekkora hőkülönbséggel kell számolnunk. 

Ha a beltéri ajtónk egyik oldalán pl. a konyha van, ahol a főzés során magas páratartalom és hő keletkezik, a másik oldalon viszont mondjuk egy kamra van amit igyekezünk mindig a lehető leghűvösebben tartani, akkor télen akár 30 fok különbség is keletkezhet amit ha nem veszünk számításba könnyen a beltéri ajtónk deformációjához vezethet.

Ha a tervezésnél mindent figyelembe veszünk és a választott beltéri ajtónkat felkészítjük ezek ellen biztos hogy hosszú évekig fognak minket kiszolgálni majd anélkül, hogy bárni nemű problémánk lenne az új beltéri ajtóval. 

A beltéri ajtó nyitásirányának megállapítása 

A nyíló kivitelű beltéri  ajtónk nyitását tekintve lehet balos vagy jobbos. A nyitás irányát mindig a pánt határozza meg. Először azt kell  meghatároznunk, hogy a beltéri ajtónk a kijelölt helyiséghez képest befelé vagy kifelé szeretnénk nyitni. Ha ez megvan akkor álljunk szembe a nyílással arról az oldalról nézve amerre nyílni fog az ajtó. Ha a kilincs bal oldalra esik akkor az ajtónk jobbos lesz, ha jobbra akkor az ajtó balos kivitelű lesz. Leegyszerűsítve a beltéri ajtónk nyitásirányát mindig a pánt oldal határozza meg.

Beltéri ajtó méretek

A dekorfóliás beltéri ajtó méretezései

A dekor beltéri ajtók MSZ szabványnak megfelelő szélességi és magassági méretekkel rendelkezik. A szabvány méretektől felár ellenében lehet eltérni, viszont ebben az esetben jobb választás lehet egy magassabb osztály megvásárlása, hiszen az alapár és az átszabás felára sokszor ugyan annyiba hanem többe kerül mintha egy CPL beltéri ajtót vásárolnánk.

A méretek mindig a falnyílás méretének megadásával történik. Soha ne a beltéri ajtó méretét adjuk meg megrendeléskor, hiszen a gyár automatikusan vonja a leadott méretből a beépítési hézagot. 
Utólag szerelhető tokos beltéri ajtó vásárlása előtt ne csak a szélességi és a magassági méretet vegyük fel, hanem a falvastagsági méretet is.

A dekor beltéri ajtók az alábbi méretekben kaphatóak:

 • 75x210 cm 
 • 90x210 cm
 • 100x210 cm
 • 150x210 cm

A szabvány méretű dekorfóliás beltéri ajtók esetében az alap tok vastagság 12cm. Ha árajánlat kéréskor nem adjuk meg a fal vastagságát akkor automatikusan ezt a tokvastagságot vesszük alapul minden beltéri ajtó esetében. A minimális falvastagság 8 cm lehet.

A tok megválasztásánál mindig számoljunk azzal hogy a beltéri ajtó tokja a magadott mérethez képest állítható további 1,5-2 cm-t. 

Példa: Ha a falvastagságunk mondjuk 13cm, akkor a 12cm-es  alaptok ideális választás, hiszen a takaró borítás a 14 cm-ig szétcsúsztatható lesz.

A CPL beltéri ajtók meretezései

Na ebben az esetben örülhetünk. A CPL beltéri ajtók a dekorfóliás beltéri ajtókkal szemben nem adott méretre készülnek, hanem minden kinek egyedi méretre gyártott kivitelben vásárolható meg. Ez nem csak a beltéri ajtó méretére de a tokvastagságra is érvényes.

A CPL beltéri ajtók ráadásul nem 8 cm-es, hanem 6 cm-es tokkal is megvásárolhatóak. Ez első sorban a panelházi ajtók cseréjénél fontos ahol ez mindig problémákat vetett fel.


Hogyan válasszunk beltéri ajtót

CPL vagy Dekorfóliás beltéri ajtót vásároljak?

Ha kevesebb pénzt tudunk ráfordítani a beltéri ajtó cseréjére és szabvány méretes nyílásaink vannak, akkor javasoljuk a dekor beltéri ajtót. Egyeedi nyílásméretek panelházi ajtó csere esetében minden képpen a CPL ajtó az ideális választás.

A beltéri ajtó árában a kilincs is benne van?

NEM. A kilincs sosem alaptartozéka a beltéri ajtónak. Azt külön kell meg vásárolni.

Önöknél a kilincseket is megtudom venni?

Természetesen, van rá lehetőség hogy a beltéri ajtóhoz kilincset is rendelhessen nálunk.

Csak értékesítéssel foglalkoznak, vagy elvégzik a szerelést is?

Cégünk a felméréstől egészen a beépítésig teljes körüen áll vásárlói rendelkezésére. Így a nálunk vásárolt beltéri ajtókat igény esetén kiszállítjuk, és be is építjük Ügyfeleinknek.

Magas páratartalmú és nagy hőkülönbségű helységek beltéri ajtói

Ebben az esetben a legfontosabb a beltéri ajtó deformációjának megelőzése. Az ajtólap elhajlása ellen Klímatechnológiai beltéri ajtók a nagy hőkülönbségű helyiségekbe és nedvestéri beltéri ajtók a tartósan 60% páratartalom feletti helyiségekben a legideálisabb választás.

A Klímatechnológiai beltéri ajtó esetében a végleges felület alá egy 0,5 mm vastagságú egyöntetü alumínium merevítést tesznek a felület hordozó alá, ezzel 12 Celsius fok hőkülömbségig lehetőség van a beltéri ajtó elhajlásának kivédése ellen.

A tartósan 60% páratartalom feletti helyiségek esetében már csak a nedvestéri beltéri ajtók és a műanyag beltéri ajtók kerülhetnek számításba. A műanyag beltéri ajtó esetében nagyon nincs miről beszélni heiszen ahogy azt már fentebb is említettük a beltéri ajtó a homlokzati műanyag nyílászárók profiljából készül így biztos hogy nem lesz vele későbbiekben sem gond. Ha azt szeretnénk hogy a beltéri ajtón megjelnésében azonos legyen a többi ajtóval, akkor a nedvestéri beltéri ajtót kell válasszuk minden képp. A nedvestéri beltéri ajtó falca vízzáró réteget kap, a tok minden esetben acél tok lehet, és a CPL bevonat helyett a megjelenésében is azonos HPL bevonatra vált.

Minden esetben ezeknél a beltéri ajtóknál azzal kell számolni, hogy csak tömör kivitelben rendelhetőek, A lap nem lehet üveges és mart mintával sem kérhető.

A tökéletes zárás érdekében javasolt automata küszöbbel rendelni ezeket a beltéri ajtókat.

Automata küszöb a beltéri ajtón

Az automata küszöb a beltéri ajtóink minden fajtájába rendelhető. Fokozza a lég és hanggátlást, emellett akadály mentes közlekedést is biztosít. A működése nagyon egyszerűen történik, amikor bezárjuk a beltéri ajtónkat az ajtó lapba helyezett automata küszöb egy egyszerű mechanikának köszönhetően, leereszkedik a burkolatra, a végére rögzített puha EPDM gumitömítés pediglen rásimul az ajtó alatti burkolatra. Nyitáskor értelem szerűen felemelkedik.

További kérdések és válaszok valamint a teljes beltéri ajtó kínálatunk társ weboldalunkon érhető el. 


 Beltéri ajtóink teljes kínálata

Bemutatóterem

Várjuk Önöket szeretettel Budapesti és Gyáli bemutató termeinkben.

2360 Gyál,  Bem József utca 19


Nyitva:

H-P 8:00-16:00


Tel:  

06 (20) 447 1363


Email:

info@nyilaszaro.eu

1081 Budapest,

Kun utca 7


Nyitva:

H-P 8:00-16:00


Tel:  

06 (30) 205 3536


Email:

info@nyilaszaro.eu

ABLAK KISOKOS

Hasznos leírások, gyakori kérdések amik a műanyag ablakokkal kalcsolatban a legtöbbször felmerülnek.

De olvashat a használt ablakokról és a speciális RAL beépítésről is

 ablak kisokos  

Kiemelt ajánlat

A felső kategóriában is jó áron


Kömmerling 88+ nyílászárók MACO vasalattal akár egyedi RAL festéssel is rendelhető

 Árajánlatkérés 


Versenyképes áron is vásárolhat minőségi nyílászárót


SALAMANDER SL 76

Árajánlatkérés


Viszonteldóknak

Elege van a pontatlan beszállítókból.

Szeretné ha versenyképes árat tudna adni ügyfeleinek  minőségi nyílászáró rétékesítése mellett.

Jelentkezzen partner programunkba.

 tovább 

Facebook

Egyéb

Google PageRank


SCHÜCO kiemelt


A kínálatunk legjobb ár kategóriájában a SCHÜCO CT 70 AS műanyag ablakok érhetőek el. 

2 és 3 rétegű üveggel egyaránt rendelhető akár 50% kedvezménnyel.

Árajánlatkérés