Műanyag ablak megbízható hazai forrásból

KORALL-ABLAK ALAPÍTVA 2006, Ablakcsere Budapesten és Pest megyében

Műanyag ajtó, Műanyag bejárati ajtó

A bejárati ajtó ugyan olyan szerves részét képezi a háznak mint az ablak. Fontos, hogy az ablakcsere alkalmával számításba vegyük az ajtó állapotát is, hiszen nem csak az ingatlan biztonságában játszik nagy szerepet, de lényeges a jó hőszigetelő képesség itt is. Az ajtó ráadásúl az első amivel vendégeink szembesülnek, így lényeges az is milyen az első benyomás rólunk, hiszen míg várnak ránk az ajtó nyitásig ezt fogják először megnézni.

Bejárati ajtó lényegében minden ablak rendszer esetében elérhető, így a kiválasztott ablakprofillal megegyező kivitelben vásárolhatunk műanyag ajtót is.

Műanyag bejárati ajtóink többféle kivitelben és színben és változatos megjelenéssel érhetőek el.

A műanyag bejárati ajtók típusai

A bejárati ajtókat első sorban a működésük szerint csoportosíthatjuk. A két fő csoport a befelényíló bejárati ajtó és a kifelé nyíló bejárati ajtó.

A befelé nyíló bejárati ajtó esetében nyitáskor, az ajtó szárny a beltér felé nyílik, míg a kifelé nyíló kivitel épp ellenkezőleg a kültér felé nyitható. Ennek a típusnak akkor van jelentősége ha nem szeretnénk az előtérből helyet elvenni valamilyen okból kifolyólag.

A bejárati ajtókat a nyitás módja szerint további két csoportra oszthatjuk. Ezek az egyszárnyú és a két szárnyú bejárati ajtók. Mind két kivitel lehet természetesen befelé és kifelé nyíló ajtó egyaránt.

A műanyag ajtókat még egy fontos dolog alapján osztályozhatjuk, erősített szárnyas és normál szárnyas kivitel. Az erősített szárnyas bejárati ajtó szárnyai szélesített általában 120mm-es vastagsággal készülnek, az ajtószárny négy sarkába un. hegesztó tuskót, vagy másnéven sarokmerevítőt helyeznek el. Ennek köszönhetően jelentősen megnövekedik az ajtó stabilitása.

A műanyag bejárati ajtó és a küszöb kérdése

A bejárati ajtó vásárlásakor egy fontos dolgot kell eldöntenünk a fentebb emlitett kivitelek mellett, ez pediglen az ajtó küszöb. Alapvetően két kivitel közül kell választanunk ezek az alacsony és a magasküszöbök.

Az alacsony küszöbök átlagosan 2-2,5 cm, míg a magasküszöb 4,5-5cm magassággal rendelkeznek. A kiválasztáskor nem csak azt kell figyelembe venni, hogy nem szeretnénk nagyot lépni az előtérbe történő bejutáskor, de a tervezéskor vegyük figyelembe a végleges burkolat szintet és azt hogy pl, szeretnénk e szőnyeget is tenni esetlegesen.

De ugyan csak nagyon fontos a kültéri és a beltéri padlószintek különbsége is. A padlószint a beltéren norml esetben egy vonalba vagy attól magasabban helyezkedig el a kültérrel szemben, sajnos sok esetben (első sorban régebbi családi házak esetében) ez rosszul lett megvalósítva, ez által a kinti szint került magasabbra a beltérrel szemben.

Az ilyen esetekben a magasküszöb jobb alternatíva lehet, mert jobban gétolja a csapadékcesetleges bejutását.

Fontos figyelmebe venni azt is, hogy a bejárati ajtó szárny tömítő szigetelő gumija, optimális esetben 6-8  mm-t rátakar az ajtó küszöbére.A műanyag ajtó díszitő elemei az ajtó panelek

A műanyag ablak vagy ajtó vásárlás egyik sarkalatos pontja a megjelenés. Ilyen esetben számos ajtóba választható díszpanel közül tudunk válogatni, de nem csak a minták de a színeket is meghatározhatjuk. A színes műanyag ablak linkre kattintva a választható színeket tudja megtekinteni.

A műanyag ajtókba tehető díszpanelek normál esetben 24mm vastag hőszgetelő betéttel készülnek a választott nyomott mintával. A fokozott hőszigetelés esetén lehetőség van ettől vastagabb 32-48mm vastagságig terjedő vastagságig válogatni.

fontos figyelmebe venni a bejárati ajtó díszpanelek hótechnikai paraméterei az "Ug"  érték néhány tizeddel mindig rosszabb mint a hasonló vastagsú ablak üvegek.

A műanyag ajtók díszítésére két fajta díszpanel típus közül válogathatunk. Az első a kedvező árfekvésű classic díszpanelek ezekkel találkozunk a legtöbbször. A másik a Moden díszpanelek, ezeknek negyon exclusive megjelenése van, viszont a magas árazása miatt ritkábban tlálkozunk velük.

Classic műanyag bejárati ajtó panelek

A classic bejárati ajtó panelek alapváltoztban csincsilla üveggel készülnek, ilyenek az akciós bejárati ajtóink is lásd lentebb.

Terészetesen ha valaki nem szereti az üveges változatokat, minden ajtó panelünknek van tömör üvementes változata is.

A bejárati ajtónkra kérhetünk egyéb kiegészítőket is, mint a levélbedobó nyílások, ajtó számok, kopogtatók vagy éppen a házszám is. Ezek a kiegésztők pár ezer forint felárat jelentenek, de nagyon feltudjék dobni az amúgy is tetszetős ajtónkat.

A Classic bejáti ajtó panelek esetében is lehetőségünk van az egyedi megjelenés elérésre ha a Modern panelek leisztult forma világa és a inox fémbetétek nem nyerik el tetszésünket.

Az ajtó egyedi megjelenésére az üvegek lehetnek az alap csincsilla üveg helyett más típusú üvegek is, de ha valaki nagyon szeretne egy egyedi bejárati ajtót akkor csiszolt vagy ólomüvegek között is válogathat. lásd fenti baloldali képek.

Modern műanyag ajtó panelek

A modern díszpanelek a minimál design jellegzetes jegyeit viseli magán. Nagyon exclusive megjelenését kölcsönöz a bejárati ajtónak. A legfőbb jellegzetessége a díszüvegek és az Inox fém felület kombinálása amivel nagyon látványos összhatás érhető el.

Ahogy a Classic bejárati ajtó betétek esetében, itt is lehetőségünk van az üvegbetétek módosítására. Kérhetünk egyéb ajtókiegésztőket is.

A bejárati jató paneleket biztonsági okokból minden esetben külső oldalon edzett üveggel látják el. A biztonság tovább fokozható acélbetét, MDF betét merevítéssel vagy ezek kombinálásával is.

A műanyag ajtó zárszerkezete 

A műanyag bejárati ajtóink alapesetben is már 5 pontos kilincs működtetésű görgős rúdzárral vannak szerelve. De természetesen lehetőség van egyéb zárszerkezetek választására is.

Ilyen bejárati ajtó zárak az alábbi felsorolásban szerplők:

  • portálzár ( egy pontos zárszerkezet) tárolók és mellékhelyiségekbe valamint műanyag beltéri ajtókhoz van
  • dupla cilinderes zár ( a kilincs alatt elhelyezett alapcilinderzáron felül  fentebb egy másodlagos zár kerül beszerelésre 
  • acélcsapos zár szerkezet (kilincs felhúzása után a zárnyelv mellett lent és fent egy-egy acélcsap csúszik be a tokszerkezetbe kialakított fogadóba) Az acélcsapos zár kombinálható 2 cilinder zárral is.
  • cilinder működtetésű zár szerkezet ( a záródási pontok nem a kilincs felhúzásával kerülnek zárt állapotba, hanem a kulcs elfordításával)
  • Elektromos zárlemez ( kaputelefonos beléptető rendszereknél alkalmazzuk)

Automatikus zárást biztosító olajfékek a bejárati ajtón

Kényelmes és praktikus megoldást biztosítanak a DORMA és GEZE márkájú automata ajtócsukó szerkezetek. Első sorban közintézmények és társasházak bejárati ajtóinál alkalmazzuk. Az olaljfék használatával nincsennek többé nyitva maradt ajtók. Ezzel nem csak a közösségi lakóterek lesznek biztonságosabbak az illetéktelenekkel szemben, de fűtött lépcsőházak esetében a fűtés számla is lecsökken. 

Az olajfék kiválasztásánál fontos figyelmebe venni, hogy a bejárati ajtó kifelé vagy befelé nyíló kivitelü.

Bejárati ajtó pánikzárral

Vészhelyzetben az a legfontosabb, hogy az épületet másodpercek alatt el lehessen hagyni, különösen akkor, ha emberek vannak veszélyben. Másrészről a fontos területeket illetéktelen elől el kell zárni. Az önzáró pánikzárak kompromisszum nélküli biztonságot jelentenek az emberek és az értéktárgyak számára. A IQ lock zárcsaláddal a GEZE optimális megoldásokat fejlesztett ki az egyedi biztonsági követelményekhez. Nem csak menekülő és mentési utakon, mert az okos zár gondolkodik is! 

Fontos tudnivaló, hogy a pánikzárakhoz a közösségi bejárati ajtók szárnyai 90 vagy 120cm széleségüeknek kell lennie. A pánikzár alkalmazható egy és kétszárnyú kivitelnél egyaránt. Abejárati ajtóra szerelhető pánikzárak 3 vagy 5 pontos zárást biztosíthatnak.

A közösségi lakóépületek tűzvédelmi előírása, hogy csak kifelényíló ajtókat lehet alkalmazni.

Műanyag bejárati ajtó akció

A műanyag bejárati ajtóink két típusát kínáljuk Önöknek. Az egyik az erősített bejárati ajtó, a másik pedig a még kedvező árfekvésű normál bejárati ajtó. Különböző Classic díszpanelekből választhathatunk ráadásúl az üvegezések között is lehetőséget biztosítunk a választásnál.

Az akciós műanyag bejárati ajtók műszaki paraméterei

Profil: HORIZONT PS PENTA+

Az ajtó szárny:

Erősített szárnyas kivitel esetén 80mm-es 5 légkamrás kivitelben 40x60mm-es zártszelvény merevítéssel és sarokmerevítővel. 

Normál szárnyas kivitel esetén 80mm-es 7 légkamrás kivtelben 40x40mm-es zártszevény merevítéssel.

Az ajtó tok:

A tok minden esetben 75mm-es 7 légkamrás kivitelben készül, töbszörösen hajlított acélmerevítéssel, a teherhordó pántoldalon zárt szelvény merevítéssel készül

Az ajtó zárszerkezet:

ROTO NT SILVER 5 pontos kilincs működtetésű görgős rúdzár

Ez az akciónk már nem érvényes!

műanyag bejárati ajtó - KÖLN díszpanellel

  Név Erősített bejárati ajtó Normál bejárati ajtó

tömör

 82 918 Ft 76 568 Ft 

1 üveges

90 044 Ft  83 694 Ft 

3 üveges

 94 404 Ft 88 054 Ft 

5 üveges

101 679 Ft  95 329 Ft 

műanyag bejárati ajtó - HAMBURG díszpanellel

  Név Erősített bejárati ajtó Normál bejárati ajtó

tömör

82 918 Ft  76 568 Ft 

1üveges

94 404 Ft   88 054 Ft

műanyag bejárati ajtó - HOF díszpanellel

  Név Erősített bejárati ajtó Normál bejárati ajtó

tömör

 82 918 Ft 76 568 Ft 

2üveges

95 428 Ft  89 078 Ft 

műanyag bejárati ajtó - BONN díszpanellel

  Név Erősített bejárati ajtó Normál bejárati ajtó

8 üveges

 104 588 Ft 98 238 Ft 

műanyag bejárati ajtó - CHELSEA díszpanellel

  Név Erősített bejárati ajtó Normál bejárati ajtó

tömör

90 186 Ft  83 836 Ft 

1 üveges

 91 495 Ft  85 145 Ft

3 üveges

 97 320 Ft 90 970 Ft

5 üveges

 104 588 Ft  98 238 Ft

műanyag bejárati ajtó - ULM díszpanellel

  Név Erősített bejárati ajtó Normál bejárati ajtó

1 üveges

 109 566 Ft  103 216 Ft

műanyag bejárati ajtó - COPLAND díszpanellel

  Név Erősített bejárati ajtó Normál bejárati ajtó

tömör

 96 011 Ft 89 661 Ft 

2 üveges

106 046 Ft  99 696 Ft  

4 üveges

 113 322 Ft 106 972 Ft 


Bemutatóterem

Várjuk Önöket szeretettel Budapesti és Gyáli bemutató termeinkben.

2360 Gyál,  Bem József utca 19


Nyitva:

H-P 8:00-16:00


Tel:  

06 (20) 447 1363


Email:

info@nyilaszaro.eu

1081 Budapest,

Kun utca 7


Nyitva:

H-P 8:00-16:00


Tel:  

06 (30) 205 3536


Email:

info@nyilaszaro.eu

ABLAK KISOKOS

Hasznos leírások, gyakori kérdések amik a műanyag ablakokkal kalcsolatban a legtöbbször felmerülnek.

De olvashat a használt ablakokról és a speciális RAL beépítésről is

 ablak kisokos  

Kiemelt ajánlat

A felső kategóriában is jó áron


Kömmerling 88+ nyílászárók MACO vasalattal akár egyedi RAL festéssel is rendelhető

 Árajánlatkérés 


Versenyképes áron is vásárolhat minőségi nyílászárót


SALAMANDER SL 76

Árajánlatkérés


Viszonteldóknak

Elege van a pontatlan beszállítókból.

Szeretné ha versenyképes árat tudna adni ügyfeleinek  minőségi nyílászáró rétékesítése mellett.

Jelentkezzen partner programunkba.

 tovább 

Facebook

Egyéb


SCHÜCO kiemelt


A kínálatunk legjobb ár kategóriájában a SCHÜCO CT 70 AS műanyag ablakok érhetőek el. 

2 és 3 rétegű üveggel egyaránt rendelhető akár 50% kedvezménnyel.

Árajánlatkérés