Műanyag ablak megbízható hazai forrásból

KORALL-ABLAK ALAPÍTVA 2006, Ablakcsere Budapesten és Pest megyében

Műanyag ablak tervezéstől a kivitelezésig

Ablakcsere Budapesten és környékén

Működési területünk első sorban Budapest, valamint a környező települések. Természetesen dolgozunk az ország többi pontján is, de ilyenkor mindig felhívjuk az ügyfeleink figyelmét, hogy a lokálisan jelenlevő ablakos cégeknél a szállítási költségek kedvezőbbek mint mikor nekünk kell akár 200km-t is utaztatni a szerkezeteket.

Rólunk - műanyag ablak forgalmazás 2006 óta 


Cégünk 2006 óta van jelen sikerrel a magyarországi nyílászáró piacon. Ahogy változnak az idők, és változik a piac nekünk is frissíteni kellett a termékpalettánkat. Így mára már nem csak a műanyag nyílászárókat valamint Amerikai tolóablakot is forgalmazunk ill. szerelünk. Cégünknél lehetőség van egyedi méretes műanyag ablakok rendelésére akár íves kivitelben is.

2013 nagy változás volt cégünknél, mivel egyéni vállakozásunkat megszüntetve KFT formájában folytatjuk tevékenységünket. Így a továbbiakban WINTEX BAU KFT néven talál meg minket a céginformációs adatbázisokban.

Munkatársaink gyártási tapasztalattal is rendelkeznek, ezzel is garantálva Önöknek, hogy a beépítésnél és az előzetes árajánlat készítésnél a lehető legjobb műszaki megoldást találják meg Önnek, hogy otthona az Ön elképzelését tükrözze anélkül, hogy az a minőség rovására menjen. Segítünk akkor is, ha műanyag ablaka elromlott vagy csak nem megfellelően működik. Hívjon minket bizalommal és a lehető legrövidebb idő alatt javítjuk szervízelésre szorult műanyag nyílászáróját, akár gyári alkatrész beszerzés mellett is.
Partnereink az Európai Minőségbiztosítási Szabványnak (ISO) minden tekintetben megfelelnek. Igyekszünk vásárlóink igényeinek megfelelően a lehető legjobb technikai kivitelezést és árkalkulációt tenni.

Éppen ezért cégünk többféle profiltípusból készített műanyag nyílászárókkal és árnyékolástechnikai eszközzel foglalkozik. A profilok alapszíne fehér, de különböző a RAL színskálának megfelelő színekben is lehetőség van a kivitelezésre. Igény szerint akár íves vagy alakos kivitelben is. 

Műanyag nyílászáró megrendeléseink rövid 2 hetes határidővel tudjuk teljesíteni kivéve az alakos vagy íves ablakok esetén. Ezek gyártási ideje 4-6 hét között történik. Bár mekkora megrendelést tudunk teljesíteni, akár egy nyílászáróról van szó, vagy egy egész irodaház nyílászáró cseréjének a kivitelezéséről. Tevékenységünk főként Budapest és vonzáskörére terjed ki, de az ország bármely részében kiszállítjuk és beépítjük termékeinket.


Háza megtervezésénél, vagy a kész épületben való nyílászáró cseréjénél, mi segítünk az Önnek megfelelő alternatíva kiválasztásában! Mert a jó ár és a magas minőség nálunk nem zárja ki egymást.

Az átalunk elvégzet munkákból néhány referenciakép


A nyílászárókról általában

Alapanyaguk szerint megkülönböztetünk műanyag, fa, fém (amely lehet acél vagy alumínium) vagy ezek kombinációjából álló nyílászárókat. Nyitásmódtól függően lehet nyíló ablak, bukó ablak, bukó-nyíló ablak, középen felnyíló ablak, billenő ablak, emelkedő ablak, forgó ablak, toló ablak (vízszintesen) és végül angol stílusú feltolható ablak. Az ablakok nyitásiránya jobbos vagy balos, a külső/belső térben való elhelyezésük és funkciójuk szerint kiválasztva. Illetve amerikai ablakoknál toló ablak vagy emelő ablak.

Műanyag ablak forgalmazás

Alapvetően műanyag ablakok és ajtók forgalmazásával és beépítésével foglalkozunk. De az elmúlt években nagy igény volt, más típusú nyílászáróra is így bővítettük a repertoárunkat egyébb típusú nyílászárókkal is. Így felkerültek a palettánkra faablakok, és 2010 őszétől az amerikai ablak vagy tolóablak is. Nyílászárók, ablakok egyedi méretes akár íves ablakok gyártása rövid határidővel. Új szolgáltatásunk nyílászárók garancián túli szervízelése gyári alkatrészek pótlásával. Elromolott ablakát gyorsan pntosan megjavítjuk.

Energiát és időt nem kímélve felkerestük azokat a beszállítókat, és gyárakat akik az elfogadható árfekvés mellett a minőségreségre is nagy hangsúlyt fektetnek. Mára nyugodtan kijelenthetjük, hogy megérte a fáradozást. Ezt igazolja az elégedett vevő kör is akiknek ajánlasai is megerősítenek minket abban, hogy jó úton haladunk. A 2014-es év nagy változást hozott a műanyag ablak forgalamzás terén hiszen anyacégünk, a Hevestherm kft, frissítettet profil kínálatát és igyekztek az árfekvésben is a lehető legjobb árakat adni. A 2014-es ablakárlista és profilkínálatban mindenki megtalálja az igényeinek és természetesen pénztárcájának a legmegfelelőb profil típust.

Szaktanácsadás

Cégünk segít Önnek nem csak a kivitelezésben, hanem a nyílászáró kivállasztásában is. Kollegáink nem csak beépítési de sok éves gyártásban szerzett tapasztalattal is rendelkeznek. Ennek nagy előnyét vehetik Önök is a tervezésben hiszen bár sokan mondják bármit letudunk gyártani, ez nem igaz. Minden technológiának vannak határai amiket be kell tartani a szakszerű kivitelezésnél, valamint a tervezésnél is ezeket figyelembe kell venni. Természetesen ettől még mindenkinek egyedi méretre gyártott nyílászárót biztosítunk rövid gyártási határidő mellett.

Az árajánlat kérésnél először is el kell döntenünk milyen típúsú nyílászárót szeretnénk az adott lakásba. Mert ugye más követelményeknek kell megfelelnie egy passzívházban és más köveletlménynek egy panel lakásban.

Műanyag ablak a passzívházakhoz


Ide természetesen nem elég az alap műanyag ablak kínálatunk, erre a kifejezetten ide kifejlesztett műanyag ablak rendszerek alkalmazása a megfelelő választás hiszen ezek speciális kialakítása és technikai paraméterei tökéletesen megfelenek a passzívház követelményeinek.

Passzívház minősítésre is alkalmas műanyag nyílászáróink

 • Kömmerling 88 plus
 • Salamander Bluevolution ( ez a Hevestherm Maxima 92 néven található meg kínálatunkban)
 • Schüco SI 82+
 • Schüco SI 82+ Thermo
A passzívházaknál előírt minimum követelmény a műanyag ablakok esetében a teljes szerkezetre előírt érték Uw=0,75W/m2K vagy attól jobb.

Panelházak és családi házak

Ezeknél a lakásoknál egyéni követelménynek kell általában megfelelnie az ablaknak. Itt főként az egyedi igények, és az ablakra fordított pénz dominál elsősorban. Azoknak akik alacsony költségvetésből gazdálkodnak, de minőségi termékre tartanak igényt, nekik tökéletes választás a HEVESTHERM OPTIMA 76 vagy a Kömmerling 76 profil amit akár 40 és 48mm-es 3 rétegű üvegezéssel is tudunk biztosítani. Ezek a  tökéletes hő és hangszigetelő tulajtonság mellett formatervezett stílusukkal a lakás ékei lehetnek. 

Panel és családiházakhoz javasolt műanyag ablakok

 • Salamander Streamline 76 ( a Hevestherm kínálatban Optima 76 néven érhető el)
 • Kömerling 76
 • Aluplast Ideal 5000 ( a Hevestherm kínálatában Premium 70 néven szerepel)
 • Schüco SI 82
 • Aluplast ideal 7000 ( a Hevestherm Balance 85 nevű műanyag nyílászárója)

Azoknak akik szertnének egy kis plusszt vinni az ablak minőségében, azoknak ideális a profil a HEVESTHERM BALANCE 85 és a Schüco SI 82 ami már nem 5 hanem 6 légkamrás tokkal van felvértezve, és igény szerint akár három rétegű üveggel is tudjuk biztosítani.

Panelházi ablakcsere

 Budapesten számos típusú panelház épült az elmúlt 51 évben. Ezek a budapesti panelépületek ugyan az elmúlt években számos korszerüsítésen esetek át (lásd. panelprogram) mégis megannyi lakás ablakcseréje marad ki ezekből a korszerüsítésekből. A panelházi ablakok cseréje itt nem csak Budapestre értve, mindig nagyobb kihívást jelent a beépítést végző cégre mint egy pl. XVIII. kerületi családi házban történő munka.

A panelházi ablak csere számos olyan extra dologgal nehezíti meg a munkát mint:

 • a lakásban 90%-ban laknak tehát oda kell jobban figyelnünk a beltérre
 • az utcán autók parkolnak, és nagy a gyalogos forgalom is
 • az ablakcserét egy nap alatt kell megvalósítani
 • sokszor nem jön utánunk másik szakipar, így teljesen készre kell tudni csinálni a munkát
 • a panellakásoknál Budapesten kimondottan nagy gond a por és zaj, ami ellen az új nyílászárónak megfelelő módon védelmet kell nyújtani

Árajánlatkérés


A műanyag ablak ajánlatkérés a lehető legrövidebb idő alatt kerül kiszámításra átalában 24 órán belül megadjuk a válasz levelet ( projectek esetén ez lehet egy hosszabb idő intervalum is de maximum 2-3 nap) ami pontosan tartalmazza tételesen a kért műanyag nyílászárókat, műanyag ablak és erkélyajtókat, bejárati ajtókat stb) külön feltüntetve a különböző árnyékolástechnikai eszközöket redőnyök és szúnyoghálók, valamint egy harmadik oldalon a kért kiegészítő elemeket és különböző munka díjakat, természetesen tételesen lebontva mint a beépítés párkányok takarólécek szállítási díjak.

 Itt kérhet árajánlatot ablakaira  

Felmérés

Cégünk minden munka esetén amikor mi végezzük a műanyag ablakok cseréjét, a gyártásba tétel előtt egy helyszíni felmérést végez. Innentől kezdve a mi felelősségünk a megfelelő méretekre történő műanyag nyílászáró legyártása.


A műanyag nyílászáró árajánlatkéréshez mindenki általában egy maga által mért méretet ad meg, ami alapján az ajánlat elkészül. Megrendeléskor ezeket már mi pontosítjuk ingyenes felmérés keretében. Lehetőség van az ajánlatkérés előtti ablak felmérésre is. 

Az előzetes felmérés Budapesten a XVIII. kerületben, ill Gyálon ingyenes. Budapest többi részén 3000 Ft ellenében kérhető, de megrendelés esetén a felmérési díjat jóváírjuk.

Az előzetes műanyag nyílászáró felmérést azért éri meg kérni, mert a felmérést végző kollega nem csak az ablak gyártási méreteit határozza meg a többi kiegészítővel egyetemben ( párkány, redőny takarólécek stb) de hasznos tanácsokat és pontos tájékoztatást is nyújt Ügyfeleinknek. Az így elkészült ajánlat 100% pontossággal mutatja meg mekkore költséggel jár az ablakcsere.

 Itt kérheti az előzetes ablak felmérést 

Beépítés, ablakcsere Budapest

Természetesen vállaljuk a műanyag nyílászárók beépítését is. Itt akár lehetőség van a nem nálunk vásárolt műanyag nyílászárók beépítésére is. A beépítés az Önnel előre leegyeztett időpontban történik és megegyezés szerint akár tartalmazhatja a sitt elszállítását és az utólagos vissza javítását is. Az ablak beépítése utáni helyre állítás történhet műanyag takaróléccel vagy gipszkartonnal is, ami a helyszíni ingyenes felmérés után tudunk megmondani.

Műanyag ablak beépítés új üres nyílásba

Ebben az esetben egy már kialakított nyílásba helyezzük el az új nyílászárót. A jól kialakított ablak nyílás a műanyag ablak teljesméretétől minden irányban 1cm-vel nagyobb. Ezt hívjuk szerelő hézagnak. A szerelőhézagot purhabbal töltjük ki a nyílászáró rögzítése után. A rögzítéshez turbó csavart allakmazunk ami 7,2mm vastag és 5,2cm-től egészen 21,2cm-ig elérhető. A nyílászárót minden esetben kétoldalon min. 60cm-ként kell rögzíteni, és 120 cm-es szélesség felett, függőlegesen alul és felül is rögzítünk. A csavarok helyét a tokbelső oldalán furattakaró dugóval takarjuk le. A lyuk kialakításánál és az ablak méretének meghatározásánál, vegyük figyelembe hogy az ablakhoz szeretnénk-e párkányt tenni. Ebben az esetben az ablak aljára párkányfogadót kell tenni, ami az általunk forgalmazott műanyag ablakok esetén 3 cm-rel csökkenti a a műanyag ablak gyártási méretét.

Bontás után az új műanyag ablak beépítése

Ebben az esetben a régi nyílászárót kibontjuk és a helyére tesszük be az új ablakot. Szintén ugyan az érvényes a beépítésre mint az új nyílásnál, csavarral rögzítünk és purhabbal töltjük ki a beépítési hézagot. Itt a hézag akár több cenit is lehet mert ha a fal külső mérete nagyobb mint a belső akkor sem lehet az ablaktok max 2cm-nél nagyobb mint a nyílás külső mérete. Tehát ha az új ablak belülről nézve sokkal kisebb mint a nyílás belső mérete (akár oldalanként 5cm-is lehet), akkor az ablakra toktldót kell felhelyezni, hogy elérjük a kívánt beépítési hézagot ami ugye 1 max. 2 cm.

A régi tokbavaló beépítés másnéven tokba tok

Ezt a lehetőséget általában nem szoktuk javasolni csak nagyon indokolt esetben. Ilyenkor a régi ablak szárnyai és esetleges régi ablak osztások kerülnek kivételre, valamint az ablakpántokat vágjuk le. 

Tehát a régi ablaktok bent marad és ebbe kerül bele az új ablak tok. 

Ennek az a hátránya, hogy az évek során elhasználódott tok ugyan úgy bent marad és az állapota továbra is romlik ha nem kap folyamatos karbantartást. Ettől függetlenül nagyon kedvelt beépítési forma mivel nagyon kevés kosszal jár valamint nincs szükség az ablakok bontás utáni helyre állítására sem. A purhab hézagot természetesen takaró léccel kell letakarni esetleg gipszkartonnal a régi ablaktokot el lehet takarni.

Csak abban az esetben ajánljuk, az ablak cseréje elkerülhetetlen, de a külső homlokzati összképet nem lehet megváltoztatni.

Bemutatóterem

Várjuk Önöket szeretettel Budapesti és Gyáli bemutató termeinkben.

2360 Gyál,  Bem József utca 19


Nyitva:

H-P 8:00-16:00


Tel:  

06 (20) 447 1363


Email:

info@nyilaszaro.eu

1081 Budapest,

Kun utca 7


Nyitva:

H-P 8:00-16:00


Tel:  

06 (30) 205 3536


Email:

info@nyilaszaro.eu

ABLAK KISOKOS

Hasznos leírások, gyakori kérdések amik a műanyag ablakokkal kalcsolatban a legtöbbször felmerülnek.

De olvashat a használt ablakokról és a speciális RAL beépítésről is

 ablak kisokos  

Kiemelt ajánlat

A felső kategóriában is jó áron


Kömmerling 88+ nyílászárók MACO vasalattal akár egyedi RAL festéssel is rendelhető

 Árajánlatkérés 


Versenyképes áron is vásárolhat minőségi nyílászárót


SALAMANDER SL 76

Árajánlatkérés


Viszonteldóknak

Elege van a pontatlan beszállítókból.

Szeretné ha versenyképes árat tudna adni ügyfeleinek  minőségi nyílászáró rétékesítése mellett.

Jelentkezzen partner programunkba.

 tovább 

Facebook

Egyéb

Google PageRank


SCHÜCO kiemelt


A kínálatunk legjobb ár kategóriájában a SCHÜCO CT 70 AS műanyag ablakok érhetőek el. 

2 és 3 rétegű üveggel egyaránt rendelhető akár 50% kedvezménnyel.

Árajánlatkérés